θερμομόνωση

Η θερμομόνωση ταράτσας χωρίζεται σε 2 κατηγορίες.
Στη συμβατική και στην ανεστραμμένη.

Η συμβατική θερμομόνωση είναι μια μόνωση με υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας και με κόστος αρκετά οικονομικό.

Για να κάνουμε μια μόνωση συμβατική θα χρειαστεί 2 στάδια εργασιών.
Στο 1 στάδιο θα καθαρίσουμε όλη την επιφάνεια της ταράτσας από σαθρά υλικά. Κατόπιν, θα αφαιρέσουμε παλιά σίδερα που εξέχουν κτλ.. Αν υπάρχουν ηλιακοί θερμοσίφωνες, τους τοποθετούμε πάνω σε ειδικές βάσεις, για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη θερμομόνωση σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατόπιν, θα προσέξουμε όλα τα λούκια μας να έχουν δίοδο για το νερό.. Σε περίπτωση που οι διαστάσεις τους είναι μικρές και θα δυσκολεύουν τη δίοδο του νερού, θα χρειαστεί να επέμβουμε και να κάνουμε άλλη διατομή, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στη διαφυγή των νερών.

Εφόσον είμαστε έτοιμοι, προχωράμε στο στάδιο όπου τοποθετούνται οι θερμομονωτικές πλάκες σε όλη την επιφάνεια μας που θέλουμε να μονώσουμε. Κατόπιν, τοποθετούμε και τους εξαερισμούς μας για να αναπνέει το όλο σύστημα μόνωσης και προχωράμε στην τοποθέτηση τσιμεντοκονίας, όπου δίνονται οι κλίσεις από έμπειρο τεχνίτη, ώστε να έχουμε τέλεια εφαρμογή της υγρομόνωσης-ασφαλτόπανου που θα ακολουθήσει.

Εφόσον τελειώσουμε και με τις κλίσεις και την επικάλυψη των θερμομονωτικων πλακών, αφήνουμε την τσιμεντοκονία να στεγνώσει πολύ καλά και να μην έχει υγρασία αναλόγως την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Όταν έχει στεγνώσει η πλάκα μας, περνάμε στο τελευταίο στάδιο όπου θα τοποθετήσουμε την υγρομόνωση.

Εδώ υπάρχουν διάφορες κατηγορίες υλικών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα πάντα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε στην ταράτσα μας.

Ενδεικτικά υλικά είναι το ασφαλτόπανο, σε περίπτωση που δε θα έχουμε πολύ συχνή χρήση της ταράτσας μας.. Η πολυουρία, για όπου θέλουμε να έχουμε πολύ συχνή χρήση της ταράτσας και, τέλος, πολυουρεθανικά και υβριδικά υλικά όπου επίσης εγγυώνται μια τέλεια υγρομόνωση. Και έτσι έχουμε μια τέλεια και συγχρόνως λειτουργική συμβατική θερμομόνωση στην ταράτσα μας. Ανεστραμμένη θερμομόνωση.

Η ανεστραμμένη θερμομόνωση είναι η μόνωση όπου πρώτα μονώνουμε την ταράτσα μας από υγρασία, δηλαδή κάνουμε υγρομόνωση και έπειτα τοποθετούμε τα θερμομονωτικά υλικά, ώστε να έχουν το μέγιστο αποτέλεσμα.

Είναι μια μόνωση αποτελεσματική και το κόστος της αρκετά οικονομικό. Για να κάνουμε μια Ανεστραμμένη μόνωση θα πρέπει η πλάκα της ταράτσας μας να έχει πολύ καλές κλίσεις και να μην κρατάει νερά. Τα στάδια είναι 2 σχετικά με τον τρόπο εργασίας της.

Στο 1 Στάδιο ξεκινάμε με πολύ καλό καθάρισμα όλης της ταράτσας μας και με τη διόρθωση στις υδρορροές σε περίπτωση που κρίνουμε ότι δεν επαρκούν, ώστε να φεύγει ελεύθερα και χωρίς ζόρι το νερό.

Κατόπιν, τοποθετούμε την υγρομόνωση, που μπορεί να είναι με διαφορά υλικά θερμομόνωσης, όπως ασφαλτόπανο ειδικό για επικάλυψη αντιριζικό. Και όπως επίσης με υλικά επαλειφόμενα, που οι προδιαγραφές τους μας επιτρέπουν να τα σκεπάζουμε έπειτα με τη θερμομόνωση. Εφόσον τοποθετήσουμε και την υγρομόνωσή, περνάμε στο 2 στάδιο όπου θα βάλουμε τη θερμομόνωση. Εδώ έχουμε 2 επιλογές: ή να τοποθετήσουμε θερμομονωτικές πλάκες μόνωσης και στη συνέχεια να τις σκεπάσουμε με γεωύφασμα και χαλίκι ή να τοποθετήσουμε θερμομονωτικο πλακίδιο δωμάτων, ανάλογα με τη χρήση που θα θέλουμε να κάνουμε στην ταράτσα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πέτρου Συνδίκα 25- Θεσσαλονίκη

Τ.κ 54643

monoseisgoumatzidisgiannis@gmail.com